tari gadung kastur dwibhumi balinese dans

Inspired by Bali! Boek helpt Balinese kinderen in Seraya Barat met onderwijs

inspyred by bali stichting seraya barat
Boekcover Insired by Bali van Stichting Seraya Barat

Twee van de initiatiefnemers van het project “Inspired by Bali”, Auke Nawijn en Hans Smulders, hebben de afgelopen jaren veel gewoonten en gebruiken van de lokale Balinese bevolking en hun leefomgeving op de camera vastgelegd en daarmee een groot digitaal fotobestand opgebouwd van de rijke Balinese cultuur. Met dit materiaal en toelichtende teksten is een full color fotoboek met meer dan 250 foto’s op 160 pagina’s gemaakt. De opbrengst uit de verkoop van de boeken is bedoeld voor steun aan projecten op Bali, met name aan meer en betere scholing voor kinderen in Seraya-Barat (Karangasem) in het zuidoosten van Bali.

‘Dit boek geeft een goed gedocumenteerd beeld van het leven van gewone Balinezen zonder te vervallen in toeristische en romantische oppervlakkigheid. We leren blijmoedige mensen kennen wier leven gemarkeerd wordt door telkens terugkerende rituelen en zien kinderen opgroeien voor wie onderwijs de weg wijst naar een betere toekomst.’

– aldus Prof. Dr. Henk Schulte Nordholt, hoofd afdeling onderzoek Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV) te Leiden.

Beter onderwijs voor kinderen in Seraya Barat

Seraya Barat in het zuidoosten van het Indonesische eiland Bali is gelegen in een gebied waar als gevolg van matige regenval de levensomstandigheden moeilijk zijn. Natuurlijk doet de lokale bevolking alles om het bestaan zo goed mogelijk te maken. Het is indrukwekkend te zien hoe deze mensen, ondanks de moeilijke levensomstandigheden, hun tradities in stand weten te houden. Maar met weinig aanvullende hulp kunnen de levensomstandigheden en de invulling van de dagelijkse behoeften aanzienlijk worden verbeterd. Wat is mooier dan door scholing extra kansen bieden aan jonge mensen!

De initiatiefnemers willen graag een bijdrage leveren aan het verbeteren van die levensomstandigheden en richten zich o.a. op het werven van financiële middelen voor o.a. de scholing van kinderen uit de armste gezinnen. Met het boek willen zij extra inkomsten voor de Stichting Seraya-Barat realiseren. Een boek dat tot stand kwam samen met mensen uit Bali en de hulp van sponsoren.

U wordt uitgenodigd het project financieel te ondersteunen. Neem voor de voorwaarden contact op met de stichting. Maar u kunt ook een bedrag overmaken op de bankrekening van de stichting Seraya-Barat, banknummer NL33 Rabo 0113379463, onder vermelding van “donatie stichting Seraya-Barat”.

Wilt u het boek aanschaffen en daarmee de stichting helpen, dan verzoeken wij u uw bijdrage van minimaal €30 (plus €5 verzendkosten) voor ons project over te maken op de bankrekening van de stichting Seraya-Barat NL33RABO0113379463 onder vermelding van donatie ‘Boek voor schoolboeken’ en graag uw naam, email-adres en het adres waar het boek afgeleverd moet worden, vermelden.

Voor meer informatie stuur een mail naar: seraya@kpnmail.nl

Bron: www.inspiredbybali.com