Tong Tong Festival 2013 DwiBhumi workshop Balinese offerandes Aafke de Jong-27 kopie

Workshop Balinese offerandes maken

Tijdens de workshop Balinese offerandes maken (mabanten = offers maken) maak je kennis met het dagelijks leven van met name Balinese vrouwen. We werken natuurlijk met veel verse bloemen, vers fruit en koek! Dit draagt bij aan de feestelijke sfeer van jullie huwelijksdag. Tijdens de workshop vertelt de docent ook over de rol van offerandes op Bali.

Waarom worden er zoveel offerandes gemaakt op Bali? Waarom zijn er zoveel verschillende vormen? Van welke materialen worden ze eigenlijk gemaakt? Is het maken van offerandes op Bali een kunstvorm? Deze en meer vragen zullen ter sprake komen tijdens de workshop Balinese offerandes maken, waarin achtergrond en zelf doen worden gecombineerd.

dwibhumi-balinesedansworkshop-coda-apeldoorn-5

Samen maken we onder andere een hoog offer van fruit, bloemen en koek dat op het hoofd gedragen hoort te worden. Ook leer je een aantal eenvoudige offertjes te vouwen van palmblad, of indien niet voorradig, van papier. Natuurlijk werken we met verse bloemen en vers fruit!

TIP: maak met elkaar een mooi fruitoffer waar het bruidspaar en de overige gasten van kunnen proeven. Of laat alle gasten een klein wensoffertje van papier en bloemen maken voor het geluk van het bruidspaar!

Duur workshop: ca. 1,5 a 2 uur

Overige workshops Balinese cultuur van DwiBhumiDwiBhumi verzorgt door het hele land dans- en cultuurworkshops voor alle leeftijden. Desgewenst kunnen deze gepaard gaan met een dansoptreden.

Kijk hier voor meer informatie over de workshop Balinese dans.

Kijk hier voor meer informatie over de workshop Balinese wayangpoppen maken.

Klik hier als jullie terug willen naar het workshop-overzicht van DwiBhumi

Voor meer informatie of een offerte kunnen jullie contact met ons opnemen via het contactformulier.

Balinese dansgroep, Balinese dans, Indonesische dansgroep, Indonesische dans, dansworkshops, lezingen, culturele workshops, verhuur Balinese decoratiematerialen, Balinese catering, cursus bahasa indonesia den haag, Balinese bruiloften en evenementen in Nederland en Belgie