Workshop Balinese dans

…‘vingers als wuivende palmbladeren en ogen als een tijger die plotsklaps uit zijn slaap wordt gewekt…’

Onze Balinese dansworkshops zijn zo opgebouwd dat er binnen een korte tijd een eenvoudige Balinese dans wordt ingestudeerd, die eventueel voor een publiek kan worden opgevoerd op gamelan-muziek.

Tijdens de workshop Balinese dans wordt de basishouding aangeleerd alsmede enkele sierlijke hand- en armbewegingen, verschillende manieren van voortbewegen en natuurlijk de mimiek, die kenmerkend is voor de Balinese dans!

De workshops kunnen desgewenst worden geintroduceerd met behulp van het nodige (beeld)materiaal. Zo kan eerst worden kennis gemaakt met de achtergrond van Balinese dans, de kostuums en de betekenis van de bewegingen, alvorens we overgaan tot het aanleren van de basisbewegingen.

Kledingadvies
Tijdens de workshop krijgen de deelnemers een kain of kamben te leen, een geweven of gebatikte doek (in Nederland ook wel bekend als ‘sarong‘) die je om je heupen draagt. Het is daarom het prettigst als je een legging of maillot aan hebt. Op Bali dragen de leerlingen tijdens de lessen gewoon een T-shirt. Een balletpakje of topje van stretchmateriaal kan uiteraard ook, wat je zelf het prettigst vindt. Verder dansen we in principe op blote voeten, maar sokken of dunne balletschoentjes volstaan ook.

Voor wie?
Onze dansworkshops zijn onder andere geschikt voor scholen, festivals, bedrijven en particulieren. Zo geven wij bijvoorbeeld ook teambuilding-workshops of danslessen voor vrouwen-verenigingen, tijdens vrijgezellen-feestjes of kinderpartijtjes.

Overige workshops Balinese cultuur van DwiBhumi – DwiBhumi verzorgt door het hele land dans- en cultuurworkshops voor alle leeftijden. Desgewenst kunnen deze gepaard gaan met een optreden of lezing.

Klik hier voor meer informatie over de workshop Balinese offerandes maken.

Klik hier voor meer informatie over de workshop Balinese wayangpoppen maken.

Voor meer informatie of een offerte kunt u contact met ons opnemen via dit contactformulier.

Balinese dansgroep, Balinese dans, Indonesische dansgroep, Indonesische dans, dansworkshops, lezingen, culturele workshops, verhuur Balinese decoratiematerialen, Balinese catering, cursus bahasa indonesia den haag, Balinese bruiloften en evenementen in Nederland en Belgie