Workshop Balinese offerandes maken

Tijdens de workshop Balinese offerandes maken (mabanten = offers maken) maak je kennis met het dagelijks leven van met name Balinese vrouwen. Uiteraard komen veel verschillende aspecten van de Balinese religie, ook wel Agama Hindu Bali genoemd, ter sprake.

Waarom worden er zoveel offerandes gemaakt op Bali? Waarom zijn er zoveel verschillende vormen? Van welke materialen worden ze eigenlijk gemaakt? Is het maken van offerandes op Bali een kunstvorm?

Deze en meer vragen zullen ter sprake komen tijdens de workshop Balinese offerandes maken, waarin achtergrond en zelf doen worden gecombineerd.

Samen maken we onder andere een hoog offer van fruit, bloemen en koek dat op het hoofd gedragen hoort te worden. Ook leer je een aantal eenvoudige offertjes te vouwen van palmblad, of indien niet voorradig, van papier. Natuurlijk werken we met verse bloemen en vers fruit!

TIP: laat alle deelnemers een klein wensoffertje maken voor het geluk van de eregast, de jarige of de gastheer of -vrouw of voor het welslagen van het bedrijf in kwestie!

Duur workshop: ca. 1,5 a 2 uur

Overige workshops Balinese cultuur van DwiBhumiDwiBhumi verzorgt door het hele land dans- en cultuurworkshops voor alle leeftijden. Desgewenst kunnen deze gepaard gaan met een optreden of lezing.

Kijk hier voor meer informatie over onze Balinese dansworkshops.

Kijk hier voor meer informatie over de workshop Balinese wayangpoppen maken.

Voor meer informatie of een offerte kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.

Balinese dansgroep, Balinese dans, Indonesische dansgroep, Indonesische dans, dansworkshops, lezingen, culturele workshops, verhuur Balinese decoratiematerialen, Balinese catering, cursus bahasa indonesia den haag, Balinese bruiloften en evenementen in Nederland en Belgie