DwiBhumi doopt Kunsthal Rotterdam om tot Balinees cultuurpaviljoen

> terug naar foto/videoarchief

In het kader van de finissage van de tentoonstelling Van velerlei pluimage. Zeventiende-eeuwse waterverftekeningen van Andries Beeckman organiseerde de Kunsthal op zaterdag 10 mei jl. een multiculturele “pasar” met o.a. dans uit Bali en Senegal, eten uit Java, een workshop wayangpoppen maken en natuurlijk veel krontjongmuziek en Indo Rock!

DwiBhumi verzorgde naast de Balinese dansvoorstellingen ook de gehele aankleding en van het auditorium van de Kunsthal met decoratiematerialen uit Bali en een deel van het overige entertainmentprogramma.

De Kunsthal in Rotterdam stond in het teken van de reis die de zeventiende-eeuwse kunstenaar Andries Beeckman in de Gouden Eeuw maakte naar onder andere Batavia (het huidige Jakarta). Hij maakte daar een kleurrijk beeldverslag in waterverf van de bewoners en het dierenrijk van de Indonesische archipel. Opvallend is hoe divers de bevolking toen al was. De tentoonstelling gaf een zeldzame blik op de maatschappij van toen en verrassend is hoe zeer deze overeenkomsten vertoonde met onze huidige samenleving. Het zou mooi zijn als wij hier nog eens een les uit zouden kunnen leren . . .

> terug naar foto/videoarchief