Film dansen voor de goden

HET WERELDKINDERFESTIVAL 2003 – Film Dansen voor de Goden

In 2003 nodigde Het Wereldkinderfestival van Planet Jr. Productions het Balinese jeugdgamelan- en dansgezelschap Arma Ramai van het Agung Rai Museum of Art (ARMA Museum) uit Peliatan, vlakbij Ubud, uit voor een tournee van zes weken door Nederland. Danseres, choreografe en initiatiefneemster van DwiBhumi Aafke de Jong was hun tourmanager Ook deed ze de research en de vertaling voor de film ‘Dansen voor de goden’ die in het kader van dit festival op scholen door het hele land werd vertoond.

De film volgt het dagelijks leven van het 11-jarige jongetje Kadek Mas. Te zien is o.a. hoe zijn huistempel eruit ziet, wat hij op school leert en hoe hij zich klaarmaakt voor zijn eerste officiele optreden van de Balinese krijgsdans Baris Tunggal in kostuum.

De film ‘Dansen voor de goden’ kwam tot stand met filmmaker Matthieu Landweer (scenario), Marco Zaayer (camera) en Arno Peeters (geluid). Het resultaat is hieronder te bekijken:

 

Hier was Arma Ramai te gast bij het televisieprogramma Lijn 4:

DwiBhumi-Arma-Ramai-Bali-Lijn4-Wereld-Kinderfestival Balinese dans
Hier was Arma Ramai te gast bij het televisieprogramma Lijn 4.

 

 

 

 

 

 

 

Balinese dansgroep, Balinese dans, Indonesische dansgroep, Indonesische dans, dansworkshops, lezingen, culturele workshops, verhuur Balinese decoratiematerialen, Balinese catering, cursus bahasa indonesia den haag, Balinese bruiloften en evenementen in Nederland en Belgie