DwiBhumi Balinese bedrijsfeesten

Media / kranten / televisie

Archipel Magazine - interview Alfred Birney met Aafke de Jong Balinese dans
Archipel Magazine – Alfred Birney interviewt Aafke de Jong

ARCHIPEL MAGAZINE (nu East)

Schrijver Alfred Birney, bekend van o.a. de romans “Vogels rond een vrouw” (1991), “De onschuld van een vis” (1995), “Het verloren lied” (2000) en zijn essay “De dubieuzen” (2012), interviewde Aafke de Jong voor Archipel Magazine (zomer 2010) over haar passie voor Balinese dans, haar eigen werk en haar ervaringen op Bali.

Klik op onderstaande link om het interview te downloaden:
Interview Archipel Magazine-AlfredBirney-AafkeDeJong-2010

P.S. Neem een abonnement op EAST Magazine!

_______

DE SOBAT (Stichting Tong Tong)

DwiBhumi-TongTongFair-Aafke deJong-Seniman Tua Bali Balinese dans
Interview met drie Balinese senior-dansers tijdens de Tong Tong Fair 2010

Voor De Sobat, het kwartaalmagazine van Stichting Tong Tong, schreef Aafke over de 3 senior Balinese dansers – Seniman Tua/Werda – Ida Bagus Oka Wirjana (alias Gus Aji Blangsinga), Ni Gusti Ayu Raka Rasmi en Jero Made Puspawati) die in 2010 optraden tijdens de Tong Tong Fair (voorheen Pasar Malam Besar).

Lees het hele artikel op de website van het Tong Tong Festival of download het artikel via deze link: Sobat-TongTong-SenimanTua-2010

_______
DANS VOOR MEI – AT5

De Amsterdamse televisiezender AT5 interviewde danseres en choreografe Aafke de Jong in de kleedruimte voor het festival Dans voor Mei (2006). Aafke danste ook voor hen de Balinese welkomstdans Panyembrama in een bankgebouw op de Dam:

 

DwiBhumi-HaagscheCourant-Balinese dans-Indische Zomer
Interview met Aafke de Jong in de Haagsche Courant. 2005

 

DwiBhumi-Balinese dans-IndischeZomer-Volkskrant-1
Eka Santi Dewi en Aafke de Jong dansen Cendrawash tijdens de Indische Zomer in de Spiegeltent op het Spui in Den Haag. De Volksrant, 2009.

 

 

 

 

Zo Zit Dat magazine maskers DwiBhumi Balinese dans

 

 

 

 

 

 

 

ZO ZIT DAT

Het jeugdblad ‘Zo Zit Dat’ interviewde Aafke de Jong voor een artikel over Balinese maskers (topeng) in het kader van Het Wereld Kinderfestival 2003.

Download hier het artikel: ZoZitDat-Balinese maskerdans

_______

HET MUZIEKTHEATER

Voor Het Muziektheater schreef Aafke de inleiding van het programmaboekje behorende bij het gastoptreden van de Balinese gamelan- en dansgroep Gunung Sari uit het dorp Peliatan op 8 november 1998:
—- (kopij volgt nog)

_______

De Arnhemse Koerier De Weekkrant Aafke de Jong Balinese dans DwiBhumiBijzondere Arnhemmer: De Arnhemse Koerier/De Weekkrant.nl

Iedere maand interviewt ‘De Arnhemse Koerier’ een Arnhemse kunstenaar. In de editie van 4 maart 2011 was dat danseres, choreografe en oprichtster van DwiBhumi, centrum voor Balinese Dans & Cultuur, Aafke de Jong.

Klik hier voor het interview.

P.S. Het artikel mist een nuance. Er staat: “Hoe meer ik lees over het Hindoeïsme, hoe minder ik me er toe aangetrokken voel.”. Dit moet zijn: “Hoe meer ik lees over het Hindoeïsme, hoe boeiender ik het vindt, maar ik zal nooit een Hindoe worden en koester die wens ook niet.” Dit even ter opheldering. Het blijft een interview en de auteur gebruikt zijn pen zoals hij dat wil :-)…

_______

Nederland Leest Oeroeg DwiBhumi Balinese dans 2009 CODA

Optredens in Museum CODA Apeldoorn tijdens opening Nederland Leest

_______

Een lokale krant bericht over onze workshop Balinese dans op Basisschool De Bonte Stegge in Dalfsen in september 2014

DwiBhumi geeft een workshop Balinese dans op Basisschool De Bonte Stegge in Dalfsen
DwiBhumi geeft een workshop Balinese dans op Basisschool De Bonte Stegge in Dalfsen

Balinese dansgroep, Balinese dans, Indonesische dansgroep, Indonesische dans, dansworkshops, lezingen, culturele workshops, verhuur Balinese decoratiematerialen, Balinese catering, cursus bahasa indonesia den haag, Balinese bruiloften en evenementen in Nederland en Belgie