Balinese danslessen van start in Den Haag op maandag 5 oktober 19:30 – 21:00 uur

“Vingers als wuivende palmbladeren en ogen als een tijger, die plotseling uit zijn slaap wordt gewekt”

(Foto boven genomen tijdens een workshop Balinese dans door DwiBhumi tijdens de Tong Tong Fair in 2013)

Misschien heb je er nooit eerder aan gedacht, wist je niet dat het bestond of misschien loop je er juist al een tijdje mee rond. In ieder geval is nu de tijd aangebroken dat je in Den Haag Balinese danslessen kunt volgen!

Bali neemt in de Indonesische archipel een unieke plaats in. Dans is er daadwerkelijk een onderdeel van het dagelijks bestaan en ligt diep geworteld in de religie; een unieke samensmelting van Hindoeisme, Boeddhisme en animisme. Tijdens de vele kleurrijke tempelceremonies helpt dans de balans tussen positieve en negatieve krachten in stand te houden.

Kenmerkend voor de Balinese dans zijn niet alleen de indrukwekkende kostuums, maar vooral ook de expressieve gelaatsuitdrukking, de sierlijke arm- en handbewegingen en de nauwe samenwerking met de muziek, gamelan.

flyer-balinesedanslessen-dwibhumi-2015-den haag

 

In 12 lessen besteden we aandacht aan een goede basishouding (agem), diverse manieren van voortbewegen en natuurlijk de zo kenmerkende hand– en oogbewegingen van de Balinese dans.

We werken toe naar een eenvoudige Balinese welkomstdans. De bewegingen zijn elegant, subtiel en verfijnd, maar soms ook juist fel, abrupt en strak. Het vraagt dus wel wat van je geduld en doorzettingsvermogen voordat je er letterlijk en figuurlijk een beetje mee uit de voeten kunt, maar saai is het zeker niet :-)!

Gezelligheid en lekker dansen op bijzondere (gamelan)muziek staat voorop, maar tijdens de lessen besteden we ook aandacht aan verschillende aspecten uit de Balinese cultuur.

Proefles Mocht je nog niet zeker weten of Balinese dans iets voor je is, doe dan gerust de eerste les mee en beslis dan pas of je ermee door wilt gaan of niet.

Leeftijd: de cursus is voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar.

Kinderen kunnen eventueel lessen volgen bij Sanggar Mirah, tevens gevestigd in Den Haag.

Kleding In principe dansen we op blote voeten, maar als het koud is of als je het prettiger vindt kun je ook op sokken of bv. balletschoentjes dansen. Tijdens de les krijg je een sarong te leen of kun je je eigen sarong (of kain of kamben, op z’n Balinees) gebruiken. Je kunt daar eventueel een legging of voetloze panty/maillot onder aandoen. Verder kun je bijvoorbeeld een t-shirt dragen als top.

Eerste les maandag 5 oktober 2015, 19:30 – 21:00 uur

Docent: Aafke de Jong

Locatie Wijk- en dienstencentrum “De Heldenhoek”, Elandstraat 88 in Den Haag

Kosten 150 Euro voor 12 lessen (= 12,50 Euro per les). Dit bedrag dient voor aanvang van de tweede les in zijn totaliteit te worden voldaan.

N.B. Een vervolgcursus is mogelijk bij voldoende belangstelling

Inschrijven s.v.p. voor 30 september via info@balinesedans.nl of bel 06 142 69 434. Je kunt je ook aanmelden via het contactformulier op deze website, maar deze blijkt in de praktijk niet altijd even goed te werken, vandaar dat een mailtje sturen veiliger is. Nadat we je mailtje hebben ontvangen ontvang je een bevestigingsmail en in de laatste week van september ontvang je ook een e-mail met alle benodigde informatie betreffende tijden, kleding en het rekeningnummer in verband met het overmaken van het lesgeld.

Je bent welkom, ook om alleen te komen kijken. Heb je nog vragen, bel of mail gerust! 

Kijk ook op deze pagina voor een introductie over Balinese dans.