balinese dansgroep dwibhumi pasar malam rijswijk 2015 herwin wels fotografie

Balinese danslessen in Den Haag beginnen weer op maandag 1 februari 2016!

“Vingers als wuivende palmbladeren en ogen als een tijger, die plotseling uit zijn slaap ontwaakt”

Ook in het nieuwe jaar kun je weer Balinese danslessen bij ons volgen in Den Haag!

Naast een beginnerscursus zijn er ook lessen voor intermediate/gevorderden (zie beneden voor de lestijden en kosten).

Een kleine introductie – Bali neemt in de Indonesische archipel een unieke plaats in. Dans is er daadwerkelijk een onderdeel van het dagelijks bestaan en ligt diep geworteld in de religie; een unieke samensmelting van Hindoeisme, Boeddhisme en animisme. Tijdens de vele kleurrijke tempelceremonies helpt dans de balans tussen positieve en negatieve krachten in stand te houden.

Kenmerkend voor de Balinese dans zijn niet alleen de indrukwekkende kostuums, maar vooral ook de expressieve gelaatsuitdrukking, de sierlijke arm- en handbewegingen en de nauwe samenwerking met de muziek, gamelan.

Balinesedanslessen-cursus-dwibhumi-denhaag-2016

Beginnerslessen – In 12 lessen (beginnersniveau) besteden we aandacht aan een goede basishouding (agem), diverse manieren van voortbewegen en natuurlijk de zo kenmerkende hand– en oogbewegingen van de Balinese dans. We werken toe naar een eenvoudige Balinese welkomstdans. De bewegingen zijn elegant, subtiel en verfijnd, maar soms ook juist fel, abrupt en strak. Het vraagt dus wel wat van je geduld en doorzettingsvermogen voordat je er letterlijk en figuurlijk een beetje mee uit de voeten kunt, maar saai is het zeker niet :-)!

Gezelligheid en lekker dansen op bijzondere (gamelan)muziek staat voorop, maar tijdens de lessen besteden we ook aandacht aan verschillende aspecten uit de Balinese cultuur.

Proefles Mocht je nog niet zeker weten of Balinese dans iets voor je is, doe dan gerust de eerste les mee en beslis dan pas of je ermee door wilt gaan of niet.

Lessen voor intermediate/gevorderden – Er is meer aandacht aan het verfijnen van je danstechniek. Ook leren we uiteraard een nieuwe dans.

Leeftijd: de cursussen zijn voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar.

Kinderen onder de 14 jaar kunnen eventueel lessen volgen bij Sanggar Mirah, tevens gevestigd in Den Haag.

Kleding In principe dansen we op blote voeten, maar als het koud is of als je het prettiger vindt kun je ook op sokken of bv. balletschoentjes dansen. Tijdens de les krijg je een sarong te leen of kun je je eigen sarong (of kain of kamben, op z’n Balinees) gebruiken. Je kunt daar eventueel een legging of voetloze panty/maillot onder aandoen. Verder kun je bijvoorbeeld een t-shirt dragen als top.

Eerste les maandag 1 februari 2016

  • 19:00 – 20:30 uur (beginners)
  • 20:30 – 22:00 uur (intermediate/gevorderden)

Docent: Aafke de Jong

Locatie Wijk- en dienstencentrum “De Heldenhoek”, Elandstraat 88 in Den Haag

Kosten 150 Euro voor 12 lessen (= 12,50 Euro per les). Dit bedrag dient voor aanvang van de tweede les in zijn totaliteit te worden voldaan.

Inschrijven s.v.p. via info@balinesedans.nl of bel 06 142 69 434. Je kunt je ook aanmelden via het contactformulier op deze website, maar deze blijkt in de praktijk niet altijd even goed te werken, vandaar dat een mailtje sturen veiliger is. Nadat we je e-mail hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsmail en in de laatste week voor aanvang van de eerste les ontvang je ook een e-mail met alle benodigde informatie betreffende tijden, kleding en het rekeningnummer in verband met het overmaken van het lesgeld.

Je bent welkom, ook om alleen te komen kijken. Heb je nog vragen, bel of mail gerust! 

Kijk ook op deze pagina voor een introductie over Balinese dans.