dwibhumi-balinesedansworkshop-coda-apeldoorn-5

Workshop Bali voor het hele gezin in Museum Coda Apeldoorn zondag 11 januari 2015

In het kader van de tentoonstelling Indisch DNA (georganiseerd in samenwerking met de Stichting Indisch Erfgoed) verzorgde DwiBhumi op zondag 11 januari 2015 de workshop ‘Kom en beleef Bali’ voor jong en oud in Museum CODA in hartje Apeldoorn.

Dank aan Sandra Tydeman voor de foto’s.

Tijdens de workshop kon men de sfeer van Bali letterlijk proeven, voelen, horen, ruiken, zien en beleven! En dat alles tegen de achtergrond van prachtige decoratie uit Bali waarmee de hal van Museum CODA was versierd.

De deelnemers kregen een sarong en kebaya aan (Balinese dracht voor vrouwen) of een udeng (hoofddeksel voor mannen) en een saput (heupdoek voor mannen) en leerden gezamenlijk een Balinese dans. Vervolgens maakten we een grote tempelofferande van fruit, koek en bloemen. Eenmaal klaar was het natuurlijk een uitdaging om de ruim tien kilo wegende offerschaal op je hoofd te tillen, zoals ook Balinese vrouwen dat doen als ze naar de tempel gaan voor een ceremonie.

Ook kon er tijdens de workshop een Balinese wayangpop (wayang kulit) gemaakt worden. En natuurlijk genoot iedereen tussen al het harde werken door van heerlijke Balinese hapjes!

Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling Indisch DNA op www.coda-apeldoorn.nl. De tentoonstelling is nog te bezichtigen t/m 25 januari 2015.