Duiven loslaten voor Bali tijdens Emporium 2012 Nijmegen

Soms kom je als Balinese danseres voor onverwachte situaties te staan. Is er een link tussen house-muziek, de Gouden Eeuw, duiven voor het Paleis op de Dam en Balinese dans? Klaarblijkelijk wel.

DwiBhumi Balinese dans laat duiven los tijdens Emporium 2012
DwiBhumi laat duiven los tijdens Emporium 2012

Het jaarlijkse popfeest Emporium bij het Nijmeegse Berendonck nodigde DwiBhumi uit om als Balinese (zie hier de link met de VOC-tijd!) paradijsvogels gekleed witte postduiven los te laten op het hoofdpodium, dat voor die dag vermomd was als heus Paleis op de Dam, zij het van plastic. Hoe hou je een postduif eigenlijk vast (je kunt z’n hartje voelen kloppen)? En vliegt ie dan zomaar vanzelf uit je handen (ja, dus en wel direct) en komt ie dan wel weer terug (dat is nou net waar postduiven om bekend staan) of gun je hem zijn vrijheid? Is dat tenslotte niet het symbool van de witte duif?

DwiBhumi danst Cendrawasih tijdens Emporium 2012
DwiBhumi danst Cendrawasih tijdens Emporium 2012

Nog nooit op z’n Balinees geimproviseerd hebbende op hardcore house-muziek en zeker wel met oordopjes in, dansten wij (Febrina Tanoewidjaja en Aafke de Jong) in vliegende vaart voorbij de dj, alsof het onze dagelijkse warming-upsessie betrof. Niet dat de Balinezen het zo bedoeld hebben, maar een keer een uitstapje mag best, toch…!?

Als je wilt weten hoe de tradiationele Tari Cendrawasih eruit ziet, klik dan hier voor een filmpje.

Be Sociable, Share!

2 gedachten over “Duiven loslaten voor Bali tijdens Emporium 2012 Nijmegen”

Geef een reactie