Ramayana – de ontvoering van Sita

> terug naar dansrepertoire DwiBhumi

Het Ramayana – letterlijk “het verhaal van Rama” – is vanuit India verspreid over heel Azië en zelfs bekend tot in Rusland. In samenwerking met Balinees gamelan ensemble Irama uit Amsterdam brengt DwiBhumi dit verhaal tot leven in musicalvorm.

Voor kleinere budgetten hebben wij ook een cd-versie ontwikkeld, met ingesproken stem, zodat het verhaal goed is te volgen.

Balinese jeugdvoorstelling Ramayana – De ontvoering van Sita met gamelangroep Irama in Het Concergebouw – De Wereld aan je Voeten 2010:

Het verhaal: de ontvoering van prinses Sita

Prins Rama en zijn verloofde prinses Sita zijn door een speling van het lot verbannen naar het woud. Plots ziet Sita een gouden hert voorbij springen. Zij vraagt haar aanstaande het dier voor haar te vangen zodat zij het kan houden als huisdier. Rama gaat met pijl en boog achter het dier aan, waardoor Sita alleen achter blijft. Het blijkt een valstrik; demonenkoning Rahwana komt tevoorschijn en ontvoert haar door de lucht naar zijn paleis. Als Rama terugkomt blijkt dat Sita verdwenen is. Samen met Hanoman, de aanvoerder van het apenleger, beraamt hij een plan om Sita te gaan redden. Tenslotte wordt het tweetal herenigd.

__________

EDUCATIE / WORKSHOPS EN DANSVOORSTELLINGEN VOOR SCHOLEN
Onze uitvoering van het Ramayana is zeer geschikt voor leerlingen van basis- en middelbare scholen. Zo hebben wij deze voorstelling jarenlang mogen uitvoeren voor het educatieve programma van Het Concertgebouw en in wereldmuziekcentrum RASA in Utrecht, maar kan ook bij u op school plaatsvinden. De voorstelling kan indien gewenst vooraf worden gegaan door een uitleg over de werking van de instrumenten uit het orkest en een samenvatting van het verhaal.

DwiBhumi Balinese dans Thorbecke Lyceum Rotterdam SKVR Aafke de Jong
Workshop Balinese dans aan leerlingen van het Thorbecke Lyceum Rotterdam. Docent: Aafke de Jong

Ook geven wij educatieve workshops Balinese dans op scholen of in theaters. Kinderen kunnen actief deelnemen aan de voorstelling.

De duur van de voorstelling kan worden aangepast aan de wensen van uw school.

Een meer vowassen versie van het Balinese Ramayana dansdrama kan ook uw evenement opluisteren!

> terug naar dansrepertoire DwiBhumi

Be Sociable, Share!