dwibhumi workshop balinese dans

Workshop Balinese dans

…‘vingers als wuivende palmbladeren en ogen als een tijger die plotsklaps uit zijn slaap wordt gewekt…’

Onze Balinese dansworkshops zijn zo opgebouwd dat er binnen een korte tijd een eenvoudige Balinese dans wordt ingestudeerd, die eventueel voor een publiek kan worden opgevoerd op gamelan-muziek. Dat is natuurlijk ideaal voor als je gasten zich moeten vermaken. Niet te lang en niet te kort, maar toch resultaat en een leuke tijd! Dat laatste is natuurlijk het belangrijkste!

Tijdens de workshop leren we de basishouding van de Balinese dans aan (voor vrouwen is deze anders dan voor mannen), enkele sierlijke hand- en armbewegingen, verschillende manieren van voortbewegen en natuurlijk de mimiek, iets dat uniek is voor de Balinese dans!

De Balinese dansworkshops kunnen desgewenst worden geintroduceerd met behulp van het nodige (beeld)materiaal. Zo kan eerst worden kennis gemaakt met de achtergrond van Balinese dans, de kostuums en de betekenis van de bewegingen, alvorens we overgaan tot het aanleren van de basisbewegingen.

Kledingadvies
Tijdens de workshop krijg je een kain of kamben te leen, een geweven of gebatikte doek (in Nederland ook wel bekend als ‘sarong‘) die je om je heupen draagt. Het is daarom het prettigst als je een legging of maillot aan hebt. Op Bali dragen de leerlingen tijdens de lessen gewoon een T-shirt. Een balletpakje of topje van stretchmateriaal kan uiteraard ook, wat je zelf het prettigst vindt. Verder dansen we in principe op blote voeten, maar sokken of dunne balletschoentjes volstaan ook.

Voor wie?
Onze dansworkshops zijn geschikt voor allerlei gelegenheden en doelgroepen, te denken valt aan een feest (bij u thuis), scholen, festivals, en bedrijven. Maar wij geven bijvoorbeeld ook teambuilding-workshops of danslessen voor vrouwen-verenigingen, tijdens vrijgezellen-feestjes, bruiloften of kinderpartijtjes. En het leuke is: de workshops zijn voor zowel vrouwen als mannen en ook voor kinderen vanaf ca. 7 jaar!

Voor meer informatie en een offerte kunt u hier contact met ons opnemen.

Overige workshops Balinese cultuur van DwiBhumi – DwiBhumi verzorgt door het hele land dans- en cultuurworkshops voor alle leeftijden. Desgewenst kunnen deze gepaard gaan met een optreden of lezing.

Klik hier voor informatie over de workshop Balinese offerandes maken

Klik hier voor informatie over de workshop Balinese wayangpoppen maken

bruiloften in Balinese sfeer in Nederland